Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.
Mocht je besluiten aan het Nederlands Eetstoornis Register te willen meedoen, dan vragen wij je het aanmeldformulier in te vullen. Zodra wij dit formulier hebben ontvangen, word je via e-mail benaderd om een online vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst bevat onder andere vragen over jouw persoonlijke achtergrond, eetproblematiek, diagnostiek, eventuele bijkomende problemen, depressieve stemming, behandeling, onderwijs, werk, wonen en vrije tijd. Sommige van deze vragen kunnen als moeilijk of triggerend worden ervaren. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer drie kwartier.
Met het NER willen we jongeren (vanaf 12 jaar) én volwassenen die nu of in het verleden een eetstoornis of eetproblemen hebben ervaren gaan volgen in de tijd. Dit betekent dat als je je aanmeldt bij het NER je ongeveer één keer per jaar een uitnodiging zal ontvangen om een vragenlijst in te vullen. Per keer kun je beslissen of je mee wilt doen. Deelname aan het register is vrijwillig en gratis.
Personen die ooit (nu of in het verleden) een eetstoornis hebben gehad of eetproblemen hebben ervaren kunnen meedoen aan het Nederlands Eetstoornis Register. Er wordt onderscheid gemaakt tussen personen van 16 jaar en ouder én personen tussen de 12 en 16 jaar oud. Bij de laatste groep is er toestemming van één van de ouders of verzorgers nodig voor deelname aan het NER.
In Nederland hebben personen ouder dan 16 jaar zelf het recht om te bepalen of ze willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Voor personen tussen de 12 en 16 jaar moet er toestemming worden gegeven door één van de ouders of verzorgers voordat zij mee mogen doen aan het Nederlands Eetstoornis Register. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen niet meedoen aan het NER. Indien je niet tot één van de bovenstaande groepen hoort, kun je helaas niet deelnemen aan het NER.
Wanneer je je inschrijft voor het Nederlands Eetstoornis Register zal je ongeveer 1 keer per jaar een uitnodiging krijgen om een online vragenlijst in te vullen (duurt ongeveer 45 minuten). Per uitnodiging kun je beslissen of je wilt deelnemen, wij verplichten je tot niets. Als je een keer overslaat, kun je de keer daarna gewoon weer deelnemen. Vanaf 2021 staan de metingen gepland in het najaar.
In de toekomst zullen we waarschijnlijk vragen of je interesse heeft om behalve aan de jaarlijkse grote meting, ook aan kleinere deelonderzoeken deel te nemen. Je geeft dan apart toestemming om eventueel hiervoor uitgenodigd te worden. Ook dan ben je natuurlijk per keer vrij om te beslissen of je wilt deelnemen.